Mistä kaikki oikein alkoi


 Hei!

Olen Teemu ja työskentelen lähihoitajana tehostetussa palveluasumisen yksikössä pohjanmaalla. Olen iältäni reilu 40v sekä minulla on puoliso ja  3 lasta. Heistä yksi on alle kouluikäinen, kaksi muuta ovat jo aikuisia ja heistä toinen jo muuttanut pois.

Olen aikuinen Legoharrastaja (AFOL = Adult Fan Of Lego, lyhenteistä myöhempänä lisää). Harrastus lähti käyntiin tammikuussa 2022 ollessamme koronan vuoksi koko perhe karanteenissa neljän seinän sisällä. No mitäpä muutakaan, kuin vahdata television tarjontaa. Huomasin silloisella C-Morella pyörivän Lego Masters Usa:n kauden. Pian olimmekin koukussa sarjaan koko perheen kera ja pakkohan oli etsiä onko muidenkin maitten versioita saatavilla ja olihan niitä ja siitä se innostus sit vaa alkoi

Jaksoja seuratessa televisiossa alkoi olemaan mainostusta myös suomen versioon. No totaalisen koukussa olimme myös suomen versioon, jopa aloin haaveilemaan jos jopa minä voisin yltää sille tasolle rakentajana.

 

(kuvat poimittu kuvahausta)
No maaliskuun alussa olimme paikallisessa Tokmannissa muuten vaan ostoksilla. Poikkesin legohyllyllä, jossa huomasin että Classicin 3in1 sarjan legosetti oli tarjouksessa. Olikohan noin puoleen hintaan, ovh. 49€. No olihan tämä nuorimmainen mukana ja hienosti kassan kautta legon ostettuna. Toki vilkuilin ympärille, ettei kukaan toinen asiakas (vanhempi) ajattele että ostan tuon itselleni. Ehkä pieni hävetys oli tuolloin matkassa. Ei mennyt aikaakaan, kun kaupoista alkoi tarttua yhtä sun toista pientä tai keskisuurta legopakettia mukaan, mutta lapsi toki aina tukena ja turvana, että lapsellehan tässä ollaan legoja ostamassa, ettei nyt ihan soveliasta näin aikuisena kuitenkaan ole itselleen näitä ostaa. Olihan se kivaa illanvietettä töiden jälkeen kasailla ja purkaa tai muuten vaan vapaapäivinä. Tuli aivan oma lapsuus mieleen, kuinka mukavaa oli aina avata legopaketti ja ohjeita myöten kasailla. Toki silloin oli myös semmoista ettei aina jaksettu ohjeita edes ottaa paketista pois, nyt aikuisena olen huomannut että olen jonkin sortin perfektionisti, että kun avaan paketin niin ei sovi että edes yks pieni osa puuttuu. Tästä hauska juttu. Tilasin Legolta yhden pienen bricksin (palikka), tämä tuotiin taksilla kotiinkuljetettuna kotia. Se paketti missä tuli oli aika iso, aika koomista näin :D.

No kesä tuli ja sen myötä kesälomakausi viimein alkoi. Tällöin oli ollut harrastus hyvin minimaalista sekä maltillista ja eikä niinkään lompakossa vielä tuntuvaa. Viimeistään kun puolisoni loma alkoi, omani jo pitäneenä ja hyvin säästeliäänä ihmisenä minulla oli rahaa aika monessakin paikkaa. No nettikaupoissa oli yhtä sun toista tarjousta. Myös suoraan lego.fi tein erilaisia pakettitilauksia. Rahaa paloi, ei puhuta satasista vaan tonneista, sitä paloi yllättävän paljon. Legot eivät ole halpoja edes tarjouksessakaan :D.

Myös sosiaalisessa mediassa, kuten facebook ilmoittauduin kaikkiin mahdollisiin sivustoihin. Samalla tsekkailin jäsenlistoja läpi ihmisistä, jos olisi jokunen tuttu ryhmissä mukana. Löysin FB-kavereita, joista osan tunsin vuosien takaa nuoruudestani. Myös legokirppikset tulivat siinä sivussa hyvin tutuiksi. Muutamia ostoksia tein myös niistä, mutta pääosin ostelin uutta. Huom! Legoilu on kiva harrastus, muttei ikävä kyllä sieltä halvimmasta päästä, kuten jo aiemmin tässä kerroinkin.

Pian tuli iso ongelma vastaan, meidän 4h+k osakehuoneisto, huom saunallinen 88.5 neliön kämppä oli täynnä legoja, enkä tiennyt minne niitä laittaa. Laatikoista onneksi pääsee eroon (nyt hieman harmittaa, meinaa antiikkilegojen pahvilaatikoistakin pyydetään 100€. Miettikää että on pahvilla hintaa, on se uskomatonta, mutta jos sulla alkuperäinen paketti, hinta on toinen kuin ilman (mikä ihmeen yhteiskunta tää nykyään mahtaa olla). Halpa-hallista hain tarjouksesta muovilaatikoita useita ja erikokoja, että sain kokonaiset kokoelmat tänne talteen, ettei tarvinnut purkaa ja pussittaa, mitä olin aiemmin tehnyt. Lego samaan aikaa paukutti uutuuksia tulemaan, kuten mm. Lego Loop Coaster (silmukan mallinen vuoristorata), pakkohan tää oli ostaa, vaikkakaan tälle ei ollut oikeesti tilaa, sekä myös paljon muita. Ei vaan ole sattuneesta syystä laittaa yhdestä asuntomme huoneesta legohuonetta. Minulla oli erilaisia mielikuvia ja variaatioita tämän asunnon suhteen, mutta kaikki lyttäänty ja kyllä, tämä harmitti suunnattomasti. Lisäksi oli paljon jopa avaamattomia paketteja, joita ei vaan voinu kasailla, meinaa minne ne olisi laittanut, silti samaan aikaan oli kova ostovimma. Ei hyytymistä, vaikkakin välillä tuntui että nyt Stoppia, pian meidän perhe järsii legopalikoita (Tosin ei niitä viitti). Tää on ihan älyttömän mielettömän kiva sekä erittäin koukuttava harrastus. Monesti lapset kyllästyy ja huom! mikä parasta. Legokeräilijät ovat yks erittäin rehellinen ryhmä. Jos joku meinaa myydä liian halvalla niin aina joku ottaa kantaa tähän. Muutenkin olen saanut uusia ystäviä tämän harrastuksen myötä. Näin aikuisena ystäviä ei vaan koskaan ole yksinkertaisesti liikaa. Lapsuudessa legot taisivat jäädä 14-15 vuoden ikäisenä pois, tarkkaa aikaa en muista mut en ois uskonu et nää tuloo ryminällä mun elämään takaisin. Nyt en luovu näistä enää pois. Meidän kotona kirjahyllyä komistaa antiikkilegot. Tää legoilu on mun elämäntapa ja olen silti onnellinen vaikkaki rahaa mennyt, mutta elämä puhjennut kukkaan tämän kaiken ikävän lisäksi mitä maailmalla on tapahtunut. Toivottavasti joku lukija joskus innostuu lukemaan tämän ja on  kanssani samaa mieltä!

Vuodenvaihteessa eräs yllättävä tuttavani paljastui olevan myös legoharrastelija (tosin koko elämänsä) ja toi messengerkeskustelussa ilmi, että hänen sukulaisillaan on säilytyspaikka varastossa ja hänellä itselläänkin moinen olemassa. No varasto!! Varastohan oli vastaus tähän ongelmaan, elänkö unelmaa, vai vahvassa unessa. Oliko kerralla problem solved. Uskomatonta. Pientä lannistusta tuli vastaan kun katselin hintoi mitä maksaa kuukaudessa. Olinko valmis nostamaan itseni seuraavalle levelille. No löytyi halpa ja käytännöllinen varasto, kiitos tuttavalleni tästä saumasta!! Sain edullisesti tammikuussa 2023 12.5 neliön varastotilan rakastamilleni legoille! Tämähän kerralla nosti fiilistä, pian olinkin eri liikkeistä ostamassa kaikkee tarpeellista sinne! Vihdoinkin rakkaille legoille oma harrastehuone. Elänkö unelmaa ja minähän elän. Aikuinen mies lapsen kengissä ja ennen kaikkea onnellinen. Nyt vihdoinkin sain mm. rakennettua Loop Coasterin!!! Täydellinen man cave 3.5km päässä kotoani, jonne pääsen rentoutuun. Lähes päivittäin varastolla käynkin.

Aion ottaa ajan kanssa kuvia blogiini. Toivottavasti kiinnostut jatkossa seuraamaan kuulumisia. 


Minuun voit törmätä sosiaalisessa mediassa: Instagram: legofanaatikkoTiktok: Legofanaatikko sekä youtubesta myöskin nimellä legofanaatikko, sekä olen tehnyt facebookkiin oman lego aiheisen ryhmän: Lego Harrastajat eiku pistähän minut seurantaan!

Lähde: Lego pakettien kuvat olen kopioinut internetin kuvahausta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lego huoneen syntyminen

Suosittelemani Vitriini Lego minifiguuri sarjoille!

Bricklinkin tehdyistä ostoksista kokemuksia.