Suosittelemani Vitriini Lego minifiguuri sarjoille!


Lego on lanseerannut markkinoille maaliskuussa 2010 Lego minifigure keräily sarjan. Alkuun ensimmäiset minifigurikeräily sarjat käsittelivät 16 erilaisen minifiguri keräily sarjan. Tästä johtuu legon valmistamat vitriinit. Myöhemmässä vaiheessä 16 luovuttu ja nykyisin perus sarjat joita tulee keskimäärin 2 vuodessa sekä välissä joku "erikois" sarja kuten minifiguri sarjaan on mahtunut simpsonit, muppetit yms. Itse innostuin ystäväni kertoessa että kerää ja viime syksynä ostinkin ensimmäiset ja nyt on muutama sarja täydennetty. Joskus en malta vain etsiä kaupasta pussia, vaan tilaan puuttuvat osat Bricklinkistä. Kaupassa myytävien pussien joissa 1 keräilyhahmo hinta pyörii 3-4 € paikkeilla, mutta sitten on Super Mariolle omaa keräily sarjaa ja sitä en tähän nyt sekoita, tämä on ihan omansa. Myös kännykkään saa sovelluksen jolla on helppo seurailla että mitä on ja mitä puuttuu.
  
Panttilan Palikka on tietääkseni ainoa liike, joka myy suomessa Model Display Case koteloa minifigureille. Kyseessä ei ole tosin legon rekisteröimä tuote, mutta ajaa täysin saman asian, hinta on vain enemmän lompakko ystävällisempi sekä tilallisesti tämä toimii, muita hyviä puolia on että voidaan kasata päälletysten. 

Yllättävän vakaa vitriini kyseessä. Mirva myy Panttilan Palikka liikkeessään kyseistä koteloa 14€ kappale hintaan, mikä on mielestäni hyvä. Tässä näkyy hinta-laatu suhde. Vitriinin pohjalevy on oma kiinteä palansa. Tuotteessa on siis toisin sanoen vain 2 erillistä osaa. Pohjalevy ja irroitettava läpinäkyvä kansi. Ajanmyötä tästä kannesta saattaa tulla helposti irtoava. Pohjalevy on saatavilla kahdella (2:lla) eri värillä, joko harmaana tai mustana. Itselläni on käytössä pelkästään harmaa. 

Nyt toukokuun alussa lego julkaisi uuden minifiguuri sarjan. Kyseessä on sarja johon kuuluu yhteensä 18 erilaista minifiguuria ja alustavan laskelman mukaan näyttää hyvin mahtuvan tuohon "vitriiniin". Legolla myynnissä omia. Onko tuplahinta vaivansa väärti ja toiseksi näihin mahtuu joko 8 tai 16. Nyt saa tuohon helpolla perus 12 minifiguurin sarjan, joita minulla on jo muutamia valmiina. Tässä tuli nyt ilmeisesti mainospuheen lisäksi arvioitua ko. tuote.

Hyvää:

  1. Edullinen hinta
  2. Mahtuu isompikin minifiguuri sarja (18, on 3 riviä, joista kuhunkin mahtuu 6 hahmoa)
  3. Pohjalevyn värin valinta
  4. Pieni järkevä koko, mahtuu pienempäänkin hyllyyn
  5. Voidaan koota päällekkäin. Suhteellisen vankka kokonaisuus
Huonoa:

  1. Heppoinen kiinnitys, kansi kuluu ajan myötä ja pääsee helposti irti
  2. Laatu (se kun ei ole ikävä kyllä legon valmistama)
Kokonaisuus pisteet:

        8

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lego huoneen syntyminen

Kokemuksia bricklinkin kautta ostamisesta