Bricklinkin tehdyistä ostoksista kokemuksia.

Olen tehnyt lähemmäs 200:ta ostosta bricklinkistä (suomesta sekä euroopasta). Olen huomannut, että yksi suomalainen myyjä (Savo bricks) on ensimmäinen, jonka varastot käyn aivan ensimmäiseksi läpi, kun etsin itselleni tarvittavia palikoita olivat ne setteihin tai sitten muuten vain irtopalikoita. Pidänkin tätä myyjää itselleni luottomyyjänä.

Syitä miksi valitsen juuri tämän Savo bricks myyjän on, toimitus ollut nopeaa sekä toimituskulut järkevät ja ennenkaikkea erinomaiset palikkavarastot, aikalailla lähes kaikkea häneltä on löytynyt. Ostosten minimisumma on 3€, mikä on suhteellisen pieni ja ymmärrettävä. Tosin alle menevästä voi koittaa myyjän kanssa keskustelemalla laittamalla viestiä ennen ostosta. No tämä on myyjän ja toisen asiakkaan mahdollinen keskustelu, johon en enempää ota kantaa, koska ei ole omaperäistä kokemusta tähän asiaan. On myös harvoja myyjiä joiden kanssa olen keskustellut. Kokemus viestien perusteella täsmää täysin tähän ihmiseen.

Ennenkaikkea myyjän rehellisyys on tärkeää. Kerran ulkomailta (virosta) ostosta tehdessäni, epähuomiossa jäi just ne muutamat osat tilaamatta, joita nimen omaan olinkin sivuilta tilaamassa. No jouduin tekemään uuden tilauksen. No tämä myyjä otti postikuluista pelkästään lähemmäs 10€ ja kun tein kaksi tilausta, niin postikulujen osuudeksi tuli 20€ yhteensä. No myyjähän otti tilanteesta ilon irti ja laittoi tilaukset yhteen pakettiin. No en ala riitelemään kenenkään kanssa ja olin tyytyväinen että sain ne tietyt palikat mitä ei muualta suomesta/saati euroopasta löytynyt, että olisi joutunut menemään mukavuus alueen ulkopuolelle eli tullimaksut yms jolloin tuo 20€ vähintään olisi ollut kulu.

Pelkästään Savo Bricks ei ole ainoa jonka kanssa minulla on hyviä kokemuksia. Suomalaisista Bricklink myyjistä voisin mainita Grizzlies' Bricks:n, Jnsbricks:n sekä lia's Storen, joiden kanssa minulla on hyviä kokemuksia. Myös euroopassa on hyviä ja nopeita palikan toimittajia muutamia, kuten JustynaJarmoluk, oli edulliset postikulut ja toimitus hyvin nopea. Täytyy erityismainintana tuoda Grizzlies's Brick, että joka tilauksen joukossa saat tulostetun lappusen, jossa on kyseisen myyjän logo. Tämä on mukava lisä ja saa tunteen, että on tehnyt kauppaa. Myös joiltain myyjiltä tulee tulostettu ostoslista myös paketeissa.

(näin helppoa laittaa palikat ostoskoriin)

 Yleisesti Bricklinkistä tulleet paketit ovat hienosti   pakattuja. Palikat eriteltyinä, jos oot ostanut tietyn   määrän esim uusia ja vanhoja saman värisiä, että   tunnistaa, jos ei muuten, niin pussissa lukee sitten.   Sitten paketit ovat pehmustettuja. Huonoon   lähettäjään en oo törmännyt. Kerran tilasin ei   ampuvan tykin (518), niin sain ampuvan tykin. No   tästä sitten yhteys italiassa asuvaan myyjään. Tilaus tehty tammikuussa. Lupasi minulle lähettää 2 tykkiä korvauksena, vielä tähän päivää mennessä en ole niitä saanut. Tosin maaliskuun alussa vasta kertoi saaneen niitä, ne on vissiin aika kortilla. No edellinenkin tilaus italiasta kesti aika pitkään et eiköhä se tässä tule sitten jossain vaiheessa. Pientä päivitystä tähän, eilen postimies pudotti kirjeen jossa oli 2 tykkiä eikä maksanut minulle tämä mitään. Myös palauteen kannalta myyjälle tärkeää (annoin positiivisen palautteen, koska myyjä korjasi ammattimaisesti tilanteen ja tämän myyjä haluaa tehdä mikäli ei halua että tulevaisuudessa joku haittaa kaupantekoa).

(tästä annetaan palaute)
 Mikä parasta bricklink tilauksissa on se, tilauspohjalta (order).   Myyjä ilmoittaa tässä kun lähtee. Ostajan vastuu on laittaa et   Completed (samalla myyjä tietää et tilaus on tullut perille) sitten   lopuksi antaa kaupankäynnistä palautetta myyjälle. Myös myyjä   antaa sinulle. Täytyy vielä hyvänä lisänä sanoa, että euroopasta tilatuissa lähetyksissä on saattanut olla hyvänä lisänä pieni karkki pussi bonuksena.

(tästä näkyy tilaukset)














Lähde: Bricklinkin logon olen kopioinut blicklink.com sivuilta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lego huoneen syntyminen

Suosittelemani Vitriini Lego minifiguuri sarjoille!