Lego tapahtumista



Suurin lego tapahtuma järjestetään legon synnyinmaassa eli tanskan billundissa. Tapahtuma paikkana on lego house (lego talo), jota myös kutsutaan virallisesti Home Of The Brick:si. Kerran vuodessa järjestetään Lego CON tapahtuma.

Vaikka tapahtuma on suuri ja väkeä tapahtumaan saapuu paljon, niin harvat vain pääsevät itse paikalle, onneksi tapahtumasta tehdään striimi, jonka välityksellä useat lego harrastajat/ystävät pääsevät mukaan LIVE tapahtumaan. Viime vuotinen tapahtuma oli legolle juhlavuosi, nimittäin lego täytti 90-vuotta. Mukana tapahtumassa oli Lego Masters Usa version juontajana tunnettu Will Arnett, joka on myös antanut äänensä Lego Batmanille. Lisäksi paikalle oli kutsuttu 6 eri maan Lego Master ohjelman voittajat, mm. tanskan version voittajat Magnus ja Frederik, jotka joutuivat mm. osallistumaan 90-vuotis rakennushaasteeseen.

Mistä muusta tämä Lego CON tapahtuma koostuu, on lego:n uudet lego julkaisut, joilla on mahdollisuus saada huomattavaa näkyvyyttä. Legohan vuosittain julkaisee yllättävän paljon kaikkea. Myös se toinen ikävä osuus, tuote markkinoilta taas katoaa legopaketteja ja onhan se tavallaan ymmärrettävää. Tapahtuma itsessä on täynnä täyttä viihdettä ja sitähän toki tarjoaa muutkin julkisuudesta tunnetut ihmiset, kuten englantilainen Marcus Rashford oli pyydetty esiintymään ja näyttämään jalkapallotaituruuttaan.


Myös suomessa järjestetään Lego tapahtumia. Pii poo on järjestänyt suomessa lego tapahtumia aina vuodesta 2009 lähtien. Tapahtumat keräävät myös ympäri suomea alan faneja, sillä niitä on ollut yhteensä yli 150 000.

Tälle vuodelle on useita tapahtumia on tuloillaan. Tässä kevään aikataulua tälle vuodelle, kuten huhtikuussa Turku, Tampere ja Jyväskylä sitten toukokuussa. Päätapahtuma järjestetään sitten Helsingin messukeskuksessa syys-lokakuun vaihteessa. Porissa oli jo helmikuussa päästy nauttimaan tämän vuoden tapahtumasta. Viime vuoden syyskuun lopussa Seinäjoella pidettiin legomessut piipoon toimesta. Tapahtuma keräsi paljon innokkaita lego ystäviä paikanpäälle. Pii poo lähinnä järjestää messuja suomen suurimpiin kaupunkeihin.

Mistä koostuu messujen valikoima, niin lego harrastajista, jotka tuovat myös omia töitään näytille (MOC), joita ei saa siis kaupasta ostettua tai sitten on ohjeilla saatettu kasata, mutta sitä on muokattu mieleisekseen. Nämä tapahtumat ovat myös harrastajien keskusdeessa melkoisia inspiraation lähteitä. Myös osana legon myyvää markkinointia, niin oiva tulonlähde on varmasti. Eikun kaikki vain innokkaasti messuilemaan.




(piipoon lego messuilta kuva)

Lähde:  Materiaalina olen käyttänyt Legon sekä pii poon sivuilta löytyvää tietoa, samoin kuvat olen kopionut näiltä sivuilta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lego huoneen syntyminen

Suosittelemani Vitriini Lego minifiguuri sarjoille!

Kokemuksia bricklinkin kautta ostamisesta