Lego kauppoja


Legoja myydään lähes jokaisessa tavarataloissa, kuten esimerkiksi prisma, citymarket, halpa-halli, tokmanni, minimani yms. mutta legoihin erikoistuneita kauppoja on hyvin vähissä ainakin täällä suomessa. Aikavälein tavarataloissa (ainakin citymarket) saattaa olla joku lego aiheinen tapahtuma, kuten saa käydä rakentamassa omanlaiset legon yms. Legopaketeista aika välein hyviä alennuksia myös, että kannattaa olla hereillä, sillä silloin niitä  myydään tarjoushinnoin pois uusien pakettien alta pois. Kannattaa siis käydä kaupan hyllyjä katsomassa säännöllisesti, koska sitä ei tiedä millainen aarre sieltä löytyy (lainatakseni huutokauppias Aki Palsanmäkeä sanalausetta!)

Itse Lego System Groupilla ei ole itsellään minkäänlaista omaa nimeä kantavaa erikoiskauppaa täällä suomessa ainakaan kirjoitushetkellä. Suomessa tunnetuin legoihin erikoistunut kauppa on Pii poo, jolla on toimipiste tällä hetkellä vain helsingissä. Pii poo:lla myös takavuosina oli hetken aikaa toimipiste vaasassa, mutta loppui ennenkuin alkoikaan (nimim. en koskaan käynyt liikkeessä). Pii poolla on myös verkkokauppa (piipoo.fi), sitten on muitakin  legoihin erikoistuneita verkkokauppoja kuten esimerkiksi verkkokauppa.com (olen tilannut suhteellisen paljon ko. liikkeestä), karkkainen.com (täältä olen myös tilannut, toimitus tosin hitaampaa kuin verkkokaupassa, mutta halvempaa kuin verkkokaupassa),palikkapuoti.fi (en ole koskaan käyttänyt kyseisen kaupan palveluja), mutta mikä on parasta kuin päästä itse myymälään paikan päälle käymään. Pii poo myös tunnetaan mm. lego messujen järjestänä ympäri suomea, messuihin palaan myöhemmässä postauksessa joskus tulevaisuudessa sitten. Meillä täällä pohjanmaalla on sentään tälle hetkellä yksi paikka ja se löytyykin yllättävän läheltä, nimittäin etelä-pohjanmaalta, kurikasta (vaasasta oo matka eikä mitään, vain 80km per suunta). Paikan nimi on Panttilan palikka. 


Panttilan palikka sijaitsee aivan ydinkeskustassa, että löytyy yllättävän helposti ilman navigaattoriakin. Paikkaa pitää Mirva niminen henkilö. Panttilan palikan aukioloajat ovat rajalliset, mutta sovittavissa aina paikan omistajan Mirvan kanssa, että ajat ei todellakaa ole kiveen hakattuja. Panttilan palikan yhteystiedot löytyvät googlaamalla (uudet nettisivut työnalla) tai facebookista. Mirva on itsessään hyvin leppoisa, mukava sekä ystävällinen kauppias, jonka idea ei ole todellakaan hyökätä asiakkaan kimppuun ja pakko myydä, vaan päin vastoin. Mirva on ihmisenä hyvin mukavanoloinen sekä hyvin sosiaalinen ihminen  ja se näkyy myös itse hänen pitämässä liikkeessäkin, panttilan palikassa. 

  
(kuvassa rakentelu huone)

 Tämä on täydellinen lego taivas ikää katsomatta.   Paikassa  käynti ei ole mikään minuuttien käynti, vaan aikaa tuhraantuu menemään, että huomioi tämä mennessä. Kaupassa on sisällä useita erilaisia tiloja kuten rakenteluhuone, jossa on useita laatikoita täynnä erilaisia irtopalikoita, että niistä voi tehdä mitä vaan. (Huom! Mirva on hyvin tarkka palikkojen kohdalla ja nämä ovat huolella pestyjä). 

Mirva onkin tavannut aina kunkin kuukauden ensimmäinen lauantai järjestää rakentelupäiviä. Toki viime aikoina ollut hieman hiljaisempaa, myös mirva on järjestänyt kilpailuja rakentelulauantaiden kohdalla. Mirva myös voi järjestää niin, että joko sinun lapsesi kavereineen juhlii siellä syntymäpäiviään tai toki mirvalta voi vuokraa vastaan vuokrata palikoita syntymäpäiville. Näistä kannattaa suoraan Mirvalta vaan kysyä. 

(vitriineja minifiguille)
 
(näitä mm myynnissä)
 Panttilan palikka alan liikkeenä myy   myös uutta legoa,   mutta myös käytettyä erilaista lego sarjaa löytyy aina   minifiguureihin saakka. Myös minifigurille löytyy omaa   "vitriiniä" (Mirva on muutes ainoa joka myy suomessa tämän mallin vitriiniä, että tästä iso plussa, nämä on paljon hienompia kuin Legon ylihinnoitellut vitriinit, jotka eivät välttämättä niin hyviäkään. No tämä on makuasia. Vitriineitä on saatavilla  mustalla tai harmaalla pohjalla. Mainittakoon vielä, että uudet lego pakkaukset on kauppiaan mukaan semmoisia joita ei (paikallisten tai saati seinäjokelaisten lähimarkettien hyllyiltä löydy ja tämä toivon mukaan nostaa ostajien kysyntää samalla. Oma mieli piteeni Panttilan palikasta on, että tämä on käymisen arvoinen paikka. Tänne kun kerran eksyy, niin eksyy muilloinkin.

 
Panttilan palikka on myös suunnitellut tulevaisuudessa myöskin järjestävän jonkinlaista legonäyttelyä tai vastaavaa. Tämmöistä muistelisin kuulleen kauppiaan suusta joskus, no sehän jää nähtäväksi. No toivotaan että saisimme tämmöistä tarjolle, tätä kun ei kuitenkaa ole liikaa näillä leveysasteilla. Meitä alan harrastajia kun löytyy yllättävän paljon ja varmasti uusia tulee jatkuvasti, kun johan päästää sisäisen lapsen kehostaan ulos.

Panttilan palikka on muuttanut nyt keväällä -24 ja on avattu 1.3.2024 osoitteessa laurintie 3 (kirpputorin kyljessä). Tien toisella puolella on kurikan tokmanni. Tilat ovat hyvin viihtyisät. Päivitetyt kuvat tulevat myöhemmin, kunha Mirvalla on aikaa kuvia. Mut suosittelen menemään käymään. Itse kauppias on hyvin palvelualtis sekä oikein mukava ihminen että jos joku saa hyvälle mielelle niin Mirva. Myös verkkokauppa sivut ovat saaneet oikein mukavan uudistuksen, josta on esim helppoa tilata irtopalikoita. Suosittelen tutustumaan niihin.



Itä suomessa, tarkemmin sanottuna ruokolahdessa sijaitsee Palikkapankki niminen lego taidegalleria ja pienenä sivutoimena lego myymälä (myydään lego settejä sekä muuta lego aiheista tuotetta). Tämä sijaitsee vanhassa pankin rakennuksessa, osoitteessa rasilankatu 62. Ruokolahden kuntahan tuli aikoinaan -90 luvun lamavuosien pyöriessä päällä tutuksi leijona näystä. Leijonaa ei koskaan taidettu löytää, mutta eiköhän tämä "lego taiteilija perhe" mene hyvästä leijonasta. Itse ko. myymälää pitää yllä Ismo perheineen. 

Ismohan on myös TV:stä tuttu. Oli Lego Masters suomen ensimmäisen kauden kilpailija yhdessä poikansa Artun kanssa. Pienenä muistutuksena näiden taidoista oli silloinen silta tehtävä. Silta teki epävirallisen virallisen maailman ennätyksen kestossaan. Silta pysyi kasassa 523kg verran mutta enemmänkin olisi kestänyt, mutta studiosta loppui painot sekä turvallisuuden nimissä, sekä lisä maininta sanottakoot, että silta ei pitänyt sisällään ainuttakaan technic sarjan legoa, joita me pääkopassa monesti pidetään vahvoina elementteinä.  
Ismo perheineen ovat myös tuttuja näkyjä töineen lego messuilla ja myös lehdet vuoron perään varmistaneet oman silmän tuotokset. Työt ovat valtavan hienoja. Jos meille jokaiselle "lego fanille" Tanskassa on meidän mekka, niin kyllä Palikka pankki ruokolahdella pitää jokaisen fanin kokea. Nämä esittely työt on se aihe mikä tahansa niin tempaa aina mukaansa. 

Eiku näitä liikkeitä mitä oon tässä maininnut niin sosiaalisissa medioissa seurantaan ja miksei googlettaa, esim. aukioloajat ovat rajalliset sekä Mirvan että Ismon liikkeissä.













Lähde:   Lego logot olen kopioinut lego.fi sivustolta. Panttilan palikan logon olen kopioinut facebookin/kaupan internet sivuilta. Itse kuvat kaupasta ja kaupan sisältä olen saanut itse kauppias Mirvalta. Palikkapankkia sekä kuvia olen käyttänyt lego taiteilija Ismon luvalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lego huoneen syntyminen

Suosittelemani Vitriini Lego minifiguuri sarjoille!

Bricklinkin tehdyistä ostoksista kokemuksia.