Lego huoneen syntyminen


Palatakseni ensimmäiseen postaukseeni, jossa kerroin tammikuusta -23, jolloin tuttavani toi puheeksi erillisen varastotilan, kun kotonani ei vaan yksinkertaisesti tuntunut enää olevan tilaa legoille, joita oli kertynyt jo laatikoissa kirjaimellisesti lattiasta kattoon ja kaiken lisäksi useamman muovilaatikollisen verran. Tuttavani kertoi, että vaasassa asuvalla veljellään ja isällään olevan varastokäyttöön olevassa rakennuksessa varastotila, josta lopulta sitten vuokrasin itselleni varastotilan, mutta ennen sitä kartoitin soittelemalla useampiakin eri varastotilojen vuokraajia läpi (paikkoja on aina keskustasta lähes maaseudulle saakka), mutta hinta - laatu suhde ei vaan ollut sopivan kokoista, kun etsin 10 neliön kokoista tilaa, lisäksi myös hinnoissa tuntui olevan suuria eroja (olisin pienemmästä tilasta maksanut kalliimman vuokran), tosin joidenkin vuokraamat tilat olivat uusia (hiljattain rakennettuja tiloja).

Lopulta pitkän kaavan kautta sain yhteyden tulevaan vuokraajaani, joka kertoi että on juuri hiljan vapautunut 2 kappaletta 12.5 neliön kokoista varastotilaa ja innostuin asiasta samantien. Sovimme, että tämä tulee näyttämään tiloja. Katsoimme myös samalla pienempiäkin tiloja joita myös oli vuokrattavana muutama, mutta nämä olisivat olleet turhan pieniä legoilleni. Lopulta kun  miettii alueen (vaasan keskusta) mistä lopulta sitten vuokrasin varastotilan ja ennenkaikkea tämä hintataso oli ylivoimainen, yleensä sanotaan halvalla ei saa hyvää (nyt lause on kumottu). Voinen sanoa että olo oli kuin lottovoiton voittaneena tuolla hetkellä, mutta mulla kun ei yleensä ole ollut voittajan vikaa, mutta kerrankin olin oikeaan aikaan yhteydessä vuokranantajaan tilojen suhteen, että mikä säkä, kiitos tuttavalleni Hanssille tästä! Lisätään oikein Erityis kiitos!. Minä kiitän ja kumarran. 

Positiivistä myös molemmissa varastotiloissa oli että mitä ilmeisemmin aiemman vuokraajan rakentamat valmiit hyllyt aina lattiasta kattoon, jotka toki olisi saanut purkaa, mutta päädyin tähän nykyiseen, jotenkin kiva kun oli toisella seinällä valmiit tukevat puutaso hyllyt (mielessäni alkoi raksuttamaan mille näyttäisi kun legoja olisi tuossa esillä, kuin toisessa oli hyllytilat molemmin puolin (vielä enemmän olisi saanut, muttei mitään isoja rakennelmia, ettei olisi ollut toimiva) ja näin tila olisi ollut hyvin vähäinen, eikä itselle niinkään soveltuva. Myös vuokranantaja sanoi että saan ihan vapaat kädet tehdä tilasta itselle mieluisen. 

Aivan aluksi toki aloitin varastotilat siivoamalla, ottamalla imurin käteen sekä hyllyjen pyyhinnät. No ei se niin likainen tila kyllä edes ollut saadessanikaan. Samana iltana kävinkin varastolla useampaan otteeseen (Auton toki lastasin niin täyteen aina kun sain, saattoi varmaa joku naapuri jo miettiä jaa et nytkös sitä ollaan muuttopuuhissa). Mielessäni aloin työstämään ajatuksiini, että minkälaista työtasoa, pöytää yms tarvitsee. Jälleen kerran jo aiemmin tuttavani oli kertoillut mitä hänellä oli ja minkälaisia suosittelee, eli alkua saan kiittää jälleen kerran hänestä. Rakentelu pöydän hain Bygg Maxista (Kiitos Hans kuvasta joka jeesas muaki alkuu). Kasasin tason sun kuvasta, en ohjeesta, sitten varasto hyllyjä Class Olssonilta, Julalta löytyi pöytälamppu, terassimatot hain puuilosta. En muistakkaan enää mistä kaikkialta hain ja mitä kaikkea mut tarjousten perässä toki juoksentelin tuolloin tammikuus, kuten ihmisillä on aina joulun jälkeen juoksennella alennusmyyntien perässä. Lisäksi legojen roudaaminen uuteen varastotilaan jatkui aina kuin muulta elämältä kerkesi.

Yllättävän paljon on tilaa 12,5 neliössä ja lisäksi varastossa on jotain muutakin jemmassa kuin pelkkiä legoja. Katsotaan mitä tulevaisuudessa sinne sitten viedään lisäksi. Myös nuorimmaiselle tyttärelleni tehtiin leikki tila varastohuoneen nurkkaan, jonne tuotiin kotoa neidille duplo legot. Neitokainen myös viihtyy tilassa. Kukapa ei viihtyisi tilassa jossa on legoja! Muutenkin ihan näin perheellisenä on jotenkin olla joku tila jonne voi vaikkapa mennä vain rentoutumaan sekä onhan mulla siellä kahvinkeitin ja kahvia. Myös muutaman vieraan olen saanut käymään tähän päivään mennessä ja ilman muuta kylälle saa tulla kunhan ajoissa ilmoittaa vierailuista. Voin sanoa jo etukäteen, et varasto on aina keskeneräinen, no ymmärtäähän sen kun legoista puhutaan. Lego ei ole koskaan valmis. Ne tehdään sitä varten että niitä saa purkaa ja tehdä mieluisia.

Suosittelen hommaan jokaista legoharrastajaa erillisen varaston, mikäli asunnossa ei ole harrastamiselle riittävästi tilaa. Legoilu on mukava harrastus, joka vie vain mukanaan. Näin akuisrakentajana seison sanojeni takana. Joskus Sirkesalon Akihan taisi laulaa jokseenkin näin: "annoit linnulle käden, se vei koko käden".

Kommentit

  1. Meillä on muutto edessä ja etsin varastotilaa muutamille antiikkihuonekaluille, joita en haluaisi liialla kiireellä hävittää tai myydä, mutta jotka eivät mahdu uuteen asuntoonkaan. Kunpa löytäisin jotain tämän tapaista tilaa, edullista ja sopivaa.
    https://www.varastotilaaturku.fi/vuokraa-varasto.html

    VastaaPoista
  2. Näitä varastojan löytyy jokaiselta paikkakunnalta. Osaa ei juurikaan mainostella, vaan toiset suosittelee, myös hinnoissa voi olla huomattavia eroja. Itselleni löytyi oikein sopiva hinta-laatusuhteelta tuttavani suosittelemana. Toivottavasti olet itsellesi löytänyt oikeanlaisen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosittelemani Vitriini Lego minifiguuri sarjoille!

Bricklinkin tehdyistä ostoksista kokemuksia.