Lego City Projekti



(kuva otettu netistä)

Alkusyksystä  -22 ostaessani ensimmäisen Junan (lego 60337 pikajuna) viimeistään aloin haaveilemaan omasta lego citystä. 

Oikeastaan alkuun keräilin city sarjaa enimmäkseen pienellä toiveella omasta kaupungista, mutta tämä totaalinen haave näin mahdottomalla projektilla, koska meillä ei kotona yksinkertaisesti tilaa lego cityn rakentamiseen, edes pienenkään tai no hetkellisesti ehkä voisi olla, mutta eihän tämmöinen inspiroi, että nähdä vaivaa saada semmoinen ja pian sitten jo purkaa tämä, niin surusta jätin tekemättä. Kaupunki projektithan ei tunnetusti ole mitään pikku projekteja, mitä olen muiden tekemiä nähnyt (itse olen aika kaukana tuolta tasolta), vaan vaatii harjottelua, aikaa ja ennen kaikkea vaivaa. Legoissa hyvä puoli on se, että aikansa kun jotain tekee, niin oivaltaa yhtä sun toista. Mielenkiintoisia nuo palikat ovat, kun niihin iskee semmonen koukku, ettei irti pääse.

Tammikuussa -23 saadessani varastotilan käyttöön, josta aloin pikku hiljaa muokkaamaan tätä lego huoneeksi ja myös aloin miettimään josko nyt olisi aika toteuttaa haave toteeksi, mutta silti rakentelin valmiihin hyllyihin vain legoja valmiiksi (ei MOC). Tyyliin kerran kokeilin joskus tammi/helmikuun aikana junarataa silloiselle pöydälle ja viimeistään seuraavana päivänä purkasin pois, sen jälkee kaikki oli vain hyllyillä pölyyntymässä. 

Alunperin olin lähes silloin kaiken ostamani legon kotonani rakentanut, mutta säilyttelin niitä kokonaisina omissa muovilaatikoissa. Vie muuten yllättävän paljon tilaa nämä muovilaatikotkin, vaikka olisivat päällekkäin, mutta kun niitä pitää loppujen lopuksi olla paljon, jos on vähänkään isompaa rakennelmaa. Itselläni useita palo- että poliisiasemia, eikä näitäkään nähdä kun rajallinen määrä pikku kaupungissa. Kaikki ei vaan mahdu siihen.

(kuva otettu suoraan Rustan sivuilta)
Oikeestaan talvilomani aikana maaliskuussa -23 lego cityn rakentaminen sai lopullisen niittinsä. Tein alustavan pohjan silloisille pöydille. (nämä yllättävän huterat, mutta pienen tilan omaavat). Käydessämme Panttilan palikassa loman aikana, niin Mirva näytti rakennushuonettaan ja kertoi ostaneen parit tukevan oloiset pöydät Rustasta. Kaiken lisäksi edulliset, puhutaan alle 60€ per kappale. Pakkohan se tuon pöydän pituus olis selvittää, joka kuullosti yllättävän hyvälle lopulta (180cm pitkä ja noin 75cm leveä), mutta ajattelin että varmaan joskus tulevaisuudessa täytyy tuommoinen hommata. Hommasin alkuun Rustasta ensialkuun yhden pöydän ja heti pian jo toisenkin pöydän, kun huomasin että yhdellä ei vaan yksinkertaisesti pärjää. Nyt on projektille pituutta 180cm ja leveyttä 150cm, että eiköhän siihen pienen kaupungin saa aikaseksi. Ainoa vaan, että mitta kädessä piti olla että tilaa jää myös muuhunkin, kuin vain pöydille.

Myös aloin hommaamaan pohjalevyjä (baseplate) kooltaan 32x32 (vihreitä ja sinisiä) sekä 48x48 (harmaa). Pöytiin vielä palatessani ja niitten positiivisiin puoliin, että ne saa tarvittaessa pieneen tilaan taitettavuutensa takia. Pöytien vaihto toi lisäksi uuden ongelman, tarvin lisää erikokoisia ja värisiä pohjalevyjä tietty. Toisaalta tämän voi myös ottaa positiivisenakin asiana. Aina yksi asia tuo lisää uutta. Elämä on. 

(pohjalevyn kuva otettu kuvahausta)

Juna radan pohja sai totaalisen uudistuksen pöytien myötä ja nyt tavaroiden sommittelu tuo lisää haastetta. Sosiaalisessa mediassa olen kuvien myötä tuonut sen hetkistä tilanne, että eiku seurantaa laittaa Legofanaatikko, jos ei ole jo! Luulen että nykynenkää pohja ei jää tuommoiseksi, vaan muuttuu vielä moneen eri otteeseen. Kokeilemallahan se selviää, että minkälaisen lego kaupungin sitä haluaa. Tavataan sanoa että taivas vain on rajana.

(kuvia legohuoneeltani)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lego huoneen syntyminen

Suosittelemani Vitriini Lego minifiguuri sarjoille!

Bricklinkin tehdyistä ostoksista kokemuksia.