Kokemuksia käytettyjen legojen ostoista eri paikoista.


Nykypäivänä internet on oiva paikka myydä käytettyä legoa. Myynti-ilmoituksia voi laittaa esimerkiksi erilaisiin sosiaalisen median ohjelmiin, kuten facebook, joissa on erilaisia lego aiheisia ryhmiä, kuten yksi suurimpia suomalaisia kirppis ryhmiä on Lego-Kirppis suomi. 




Muita suomalaisia facebookissa tapahtumia hyvin yleisiä legojen myyntipaikkoja on Lego harrastajat osto ja myynti, Second Hand Lego Finland, jotka taitavat olla samalla nämä yleisimmät. 


Suomalaisia lego ryhmiä löytyy paljon. Retro keräilijät (nimikin viittaa jo vähän vanhempiin legoihin aiemmilta vuosikymmeniltä), saattaa välillä olla osto sekä myynti-ilmoituksia. Vanhoissa legoissa käytetty ns. Old bricksejä (vanhoja palikoita) väri on hieman eri kuin nykypäivän vastaava ja tokihan tämä osuu helposti silmään, mikäli näkyvällä paikalla tämä palikka.


Itselläni osto kokemuksia kaikista noista perus lego paikoista. Myyjät ovat olleet mukavia ja asiallisia ja aina halutun tuotteen saanut. Myös tuotteet ovat olleet myynti-ilmoituksen mukaisia, mikä on tärkeää, että myyjä kertoo tuotteesta hyvin tarkkaa, mitä itse huomannut että puuttuu, mutta joskus saattaa olla et jokunen palikka puuttunut tai ollut väärän värinen, tästä en ole alannut mainitsemaan, sillä irtopalikoita kun saa vähän vaikkapa mistä, joista olen aiemmissa postauksissa tuonut ilmi. 

Olen myös ostellut jonkun paketin huuto.net sivustolta, myös näissä tuote ollut semmoinen mitä myyjä kertonut ja myös maininnut kunnon, onko täydellinen paketti ja kunnoltaan tyydyttävä. Tämä helpottanut mihin hintaan olen maksimissani tuotteen kohdalla päätynyt huutamaan. Myös myyjälle voi jättää tuotteesta kysymyksiä, joihin myyjä vastailee yleisesti. Nämä ovat kaikkien nähtävissä. Erityismainintana täytyy sanoa että huuto.net rekisteröidytään ja turvallisinta on ostaa käyttäjiltä, jotka ovat tunnistautuneet ja tämä tuo turvaa myös omaa huutamiseen täältä paikasta.


Tori.fi myydään myös legoja. Aina joskus jossain FB-ryhmässä tuotu esiin että kyseessä mahdollinen huijausyritys, kun myynnissä tietoisesti arvokas lego 10:s osa hinnalla. Nämä pitäisi aina herättää mahdollisen ostajan unesta. Myös keskustelu myyjän kanssa ja lisäkuvien saanti helpottaa ostoa (kannattaa pyytää kuva, jossa näkyy tuotteen lisäksi lappunen jossa paikkakunta ja päivämäärä myyjän nimen lisäksi, mieluusti monesta eri kuva kulmasta). En nyt väitä etteikö tämä onnistuis huijata taitavan kuvankäsittelijän voimin, mut saa näkemään vaivaa myös huijarille.

Tähän päivään mennessä kokemukset omalla kohdalla käytetyn legopaketin ostamisessa olleet positiiviset ja FB-ryhmien lisäksi huuto.net palvelua voin suositella. Itselläni ei ole kokemusta Torista, mutta myös siellä on ihmisiä myymässä samoja legoja kuin FB-ryhmissä. Pieni varovaisuus kannattaa aina olla ja aina on parasta jos ostotilanteen voi tehdä paikanpäällä, mutta jos ei niin ei saa olla liian sinisilmäinen.


Lähde:  kuvina olen käyttänyt FB-Ryhmien tunnuksia, jotka olen kopioinut facebookin ryhmistä sekä Huuto.net:n sekä Torin                  logot ovat otettu kyseisten sivustojen logoista internetistä.
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lego huoneen syntyminen

Suosittelemani Vitriini Lego minifiguuri sarjoille!

Bricklinkin tehdyistä ostoksista kokemuksia.